Miscel.lània


Aquesta secció inclou una petita barreja d'articles, treballs, xerrades, memòries, etc. Es troben en format comprimit (zip), de manera que si algú està interessat en llegir-los, primer ha de guardar l'arxiu zip corresponent, després l'ha de descomprimir i finalment el podrà editar (estan en format Wordperfect 6.1).

 

La Vall L'estiu de 1985, la parròquia de Sant Lluís va organitzar un campament a La Vall. Em van convidar perquè ajudés els fillets i filletes a descobrir l'entorn natural d'aquell paratge. Clicau el títol de l'esquerra si voleu veure el dossier que vaig preparar.
Es Grau El curs 86/87 els alumnes de 6è del CP de Ferreries van fer un intercanvi escolar amb el CP Font d'en Fargas de Barcelona. Se'm va encomanar que elaborés una petita guia per a una visita a s'Albufera d'es Grau. Juny de 1987.
Situació de la Naturalesa a Menorca El mes de març de 1988, els Jubilats de Ferreries em van convidar a donar una xerrada sobre la Naturalesa a Menorca. Un té poca memòria i està poc avesat a xerrar en públic; la millor solució: escriure la xerrada. Aquí la teniu.
Menorca Projecte d'un llibre sobre Menorca que anava elaborant quan treballava a Primària (llavors EGB), aproximadament durant els anys 1988-90.
Excursió al port de Ciutadella i cala Morell Petita guia per a una excursió al port de Ciutadella i a cala Morell. La vaig preparar amb motiu d'aquesta sortida extraescolar amb els alumnes de cicle mitjà (9, 10 i 11 anys) del CP Castell de Sta Àgueda. Maig de 1991.
Genealogia d'una branca de la família Guasch

Genealogia d'una branca de la família Bosch

Entre les aficions que tenc, algunes temporades ha ocupat un lloc preferent la genealogia dels meus llinatges: Guasch i Bosch. La meva esposa Carme, cansada de veure'm omplir llibretes, va encomanar (d'amagat) al Sr. Fernando Martí la investigació de la genealogia d'aquests llinatges, treball que va fer enquadernar i em va regalar el dia de Reis de 1991. He transcrit aquests treballs i ara els pos a disposició de les persones que hi estiguin interessades (com no siguin els meus familiars...).
El Setciències Article sobre el Setciències (revista escolar de divulgació científica), publicat a la revista "2 punts" del Centre de Professors de Menorca (nº 15, abril de 1991)
Seminari de gestió ambiental: Què hi ha i què es fa des de l'Administració? Els dies 12, 13 i 14 de juny de 1992 va tenir lloc a Maó el III Seminari de Gestió Ambiental, organitzat per la ICHN (Institució Catalana d'Història Natural), l'IME (Institut Menorquí d'Estudis), el GOB Menorca (Grup d'Ornitologia Balear), i la Societat d'Història Natural de Balears. Hi vaig ser convidat, com a mestre del Camp d'Aprenentatge d'Es Pinaret, per desenvolupar la ponència "Què hi ha i què es fa des de l'Administració?". Si us interessa aquí la teniu.
Biologia i Geologia
(1r de batxillerat)

Biologia
(2n de batxillerat)

Geologia (COU)

Ciències de la Terra i del medi ambient
(2n de batxillerat)

Des de 1985 a 1993 vaig exercir com a professor d'Ensenyança General Bàsica. La casualitat i les circumstàncies del Centre on treballava (el CP Castell de Sta Àgueda) van determinar que cada any canviés de curs, de manera que vaig passar per tots els nivells des de primer a vuitè d'EGB. Fins i tot, els dos darrers anys de la meva etapa en el cos de Mestres, vaig treballar en el camp d'Aprenentatge des Pinaret.

El juliol de 1993 vaig treure les oposicions al cos de Professors de Secundària en l'especialitat de Biologia i Geologia i el curs 93/94 m'estrenava com a professor de l'IES Jose Mª Quadrado de Ciutadella. Aquells anys vaig treballar de valent per preparar les matèries que havia d'impartir, alguna d'elles completament nova per a mi, com la de "Ciències de la Terra i del Medi ambient". Aquí teniu els resultats: Apunts dels continguts de les matèries de Ciències.

El món dels estels Xerrada sobre "El món dels estels". La vaig donar, aquesta xerrada, a Trebalúger, en un campament d'Escoltes de la parròquia Sant Bartomeu de Ferreries. Estius de 1994 i de 1996.
Presentació de l'Itinerari petrològic de Ferreries Dia 30 d'abril de 1999, al saló d'actes de l'Ajuntament de Ferreries, vaig presentar un llibre de Rafael Ramón LLuch (professor de mines de la Universitat del país basc), que duu per títol Itinerari Petrològic de Ferreries. Tota una lliçó de geologia i de pedagogia.
Ponència als caps d'Escoltes (Diada pensament 2000) Dia 26 de febrer de 2000, l'agrupament escolta de Sant Bartomeu de Ferreries em va convidar a exposar una ponència sobre l'eix país, durant la diada del pensament. Aquí podeu baixar-ne el contingut.
Presentació de "La música a Ferreries" Dia 17 d'abril de 2005 vaig llegir en el Saló d'actes de l'Ajuntament de Ferreries la presentació de "La música a Ferreries, apunts per a una història", llibre escrit pel bon amic Bep Cardona Truyol.
10è aniversari de l'IES Biel Martí de Ferrreries Els dies 6 i 7 d'abril de 2006 vam celebrar a l'institut de Ferreries el desè aniversari de la seva posada en funcionament. A mi, com a professor més veterà, em va correspondre fer-ne una petita dissertació sobre el 10 anys de la vida del Centre. Si algú la vol recordar, aquí la teniu.
Un Sant Bartomeu massa tecnològic Des que l'Ajuntament de Ferreries té pàgina web pròpia, cada vegada que arriben les festes de Sant Bartomeu hi dedica la corresponent pàgina. L'any 2006 hi vaig contribuïr amb una petita col·labotació literària, escrita el mes de juny de 2006....

 

Poesia, imatge i so Pàgina de favorits El Setciències Cites
Programes en Basic Els meus dibuixos Itineraris des Pinaret Matemàgia
Miscel.lània Preferències musicals